Takács-Kiss Vera

Az állatok szeretete gyermekkoromtól elkísér. 2006.-ban végeztem a Kaposvári Egyetem gazdasági agrármérnöki karán. Bár eleinte multicégeknél dolgoztam, de sosem éreztem igazán otthon magam. A kutyázás előbb hobbi, majd valami sokkal több lett. 2006. tavaszán amolyan diploma ajándékként érkezett Mira az életünkbe, majd jöttek sorba a többiek. A borderekkel bejártuk Európát. Számos kiállításon vettünk részt, több ezer kilométert utaztunk egy-egy fedeztetésért vagy kölyökért. Aztán jöttek sorba a gyerkőcök, Barni, Ákos és Dóri. És már nem vágytam vissza a multik világába, tudtam, hogy a kutyák és az állatok az ami vonz, amihez értek. A csillagok állása úgy hozta, hogy lehetőséget kaptam, hogy asszisztensként dolgozzam Talabér doktor úr mellett. Az elmúlt években számos műtétnél volt alkalmam asszisztálni, rendszeresen végzünk ortopéd-és csont műtéteket, a Kisállatklinikán digitális röntgen áll rendelkezésre.

2019. őszén kezdtem el a fizioterapeuta tanfolyamot dr Péteri Dóránál, 2020. szeptemberében 90%-os eredménnyel végeztem.

A kedvenceink a gondos gazdik kezében hosszabb ideig élnek, ebből adódóan gyakoribbak a porckopásokból eredő betegségek, gerincbántalmak. Az aktív tulajdonosok és a kutyás sportok egyre népszerűbbé válásával pedig a sportsérülések is egyre nagyobb számban fordulnak elő.

Az emberiség egyik legnagyobb problémája az otthonülő életmód és az elhízás, mely sajnos kedvenceinket is érinti. A minőségi táplálék, melyet elfogyasztanak hozzájárul a jó közérzetükhöz, egészségesebbé válnak általa és betegségek sora előzhető meg.

Fizioterapeutaként a mozgásszervi betegségekkel küzdő, ideg-, ín- vagy izomsérülés esetén, csont- és gerincbeteg, idegrendszeri sérüléssel küzdő, valamint elhízás-, elhízással összefüggő betegségek esetén szeretnék segíteni a 4 lábú pácienseimnek.